Winwinner gaat een versnelling hoger samen met The CoFoundry

Winwinner gaat een versnelling hoger samen met The CoFoundry

Ondernemers en financiers samen brengen, dat is de missie die bij WinWinner sinds de start voorop staat. Beide partijen hebben vaak moeite om elkaar te vinden, en dat is zonde voor iedereen. WinWinner biedt hiervoor vandaag al verschillende oplossingen aan. Dankzij de samenwerking met The CoFoundry schakelt WinWinner nu een versnelling hoger. De digitalisering van het matchmaking proces tussen ondernemers en financiers zal worden geoptimaliseerd dankzij een nieuw intelligent online platform.

Ondernemerschap floreert in België, daar waar we een paar jaar geleden nog achterliepen op onze buurlanden, mogen de Belgen ondertussen fier zijn op een bloeiende scène van ambitieuze ondernemers. Het vinden van fondsen blijft echter een pijnpunt voor ondernemers, en tegelijk zien we dat wie wil investeren moeilijk de weg vindt naar startups en groeibedrijven. Een aantal fiscaal vriendelijke maatregelen zoals de winwinlening en tax shelter voor starters hebben een positief effect, maar die bieden geen compleet antwoord op de nood aan matchmaking tussen ondernemers en financiers. Die leemte vult WinWinner op succesvolle wijze in. Ze haalden het voorbije jaar meer dan 2 miljoen euro funding op voor hun klanten bij meer dan 200 investeerders. De bekendste ondernemers zijn Wim Ballieu met Balls & Glory, Laura Verhulst met Madam Bakster en Gert Christiaens met brouwerij Oud Beersel.

Met de steun van The CoFoundry werkt WinWinner aan een verregaande automatisering van de communicatie tussen ondernemers en financiers. Er komt een digitaal platform dat groeiende ondernemers op een efficiënte manier naar financiering leidt, en met hulpmiddelen om zich professioneel te profileren naar potentiële financiers. Voor deze laatsten wordt dan weer werk gemaakt van een transparante toegang tot de plannen van ondernemers.

“We merken dat ondernemers nood hebben aan begeleiding in het financieringsproces en we willen die dan ook met gestructureerde ondersteuning versterken. Het doel is om tot een investor proof dossier te komen. Hiervoor putten we uit onze eigen ervaring en werken we samen met THINK with people rond business modellen en go-to-market strategieën.” zegt Matthias Browaeys van WinWinner.

De perfecte aanvulling in het ecosysteem van The CoFoundry 

De ambities van het WinWinner team passen perfect in het ecosysteem dat The CoFoundry aan het uitbouwen is rond ondernemerschap. Daarenboven krijgt het WinWinner via deze weg toegang tot de technologische expertise om een toekomstgericht en schaalbaar platform uit te bouwen.

“We voelden van bij het begin een optimale synergie met het team van The CoFoundry. We delen eigenlijk dezelfde visie en ambitie om ondernemers succesvol te maken." aldus Aelbrecht Van Damme

Bert Van Wassenhove verduidelijkt de rol van WinWinner in het ecosysteem van The CoFoundry: "Met de coworking space in Startup Village in Antwerpen, de startup begeleiding van THINK with people en investeringen in onder meer het iStart fonds van IMEC en het Bluehealth Innovation Center (BHIC) hebben we ons stevig verankerd in het startup landschap. WinWinner geeft ons de kans nog beter in te spelen op financieringsnoden van ondernemers.”

OVER WINWINNER

WinWinner, opgericht voor Matthias en Aelbrecht in september 2016, begeleidt groeiende ondernemingen bij het gebruik van de winwinlening en tax shelter voor startende ondernemingen. Ondernemingen kunnen via het platform www.winwinner.be hun financieringsnood kenbaar maken aan het publiek. WinWinner verzekert vervolgens een correcte administratieve, fiscale en juridische opvolging.

Contacteer ons
Bert Van Wassenhove Managing Partner, The CoFoundry
Over The CoFoundry

Gepassioneerd door innovatie helpt The CoFoundry entrepreneurs om hun ideeën te transformeren in duurzame bedrijven. We investeringen in startups en scale-ups in de vroege groeifase en coachen hen in het groeiproces. We mikken op de lange termijn eerder dan op snel financieel gewin. Je zou kunnen zeggen dat we de funding hype doorbreken en hard werken om een solide toekomst te bouwen voor ondernemers.

The CoFoundry
Startup Village Antwerpen
Lange Gasthuis straat 29-31
2000 Antwerpen